All posts by admin

Brookfield

Brookfield, WI 

Design group, Kahler Slater, engaged Xibitz to produce and install branding elements and a suspended sculpture for the Brookfield Conference Center. Peter Ogden, Senior Environmental Brand Designer for Kahler Slater, stated, ““The working concept for the sculpture references the notion of migration—a nod to the great blue heron rookery in Brookfield—consisting of organic forms of a few varying sizes suspended above.” Xibitz solutioned the hanging mechanism and coordinated with the ceiling contractor, visiting the site prior to production to map the location of each hanging point to ensure the install matched the design intent. Several samples were produced for the design team showing various metal shapes, sizes, finishes, and hardware options to assist Kahler Slater in deciding the right look and feel for the sculpture. Thought and care went into developing the hanging points to make sure each “bird” remained level and hung in just the right way.

The end result consists of shapes in “flight” in a combination of metallic finishes both natural and painted suspended from the ceiling with stainless steel cables. The stunning sculpture hangs in the atrium of the new Community Center as if the herons were in natural flight.

The Community Wall is produced from layered MDF and aluminum with map details etched and infilled on the face of the aluminum. A combination of digital photo frames and direct printed photo panels in various thicknesses and sizes are installed in a collage over the background. Other elements included a dimensional logo, digitally printed acrylic panel describing the work on the sculpture as well as an engraved aluminum plaque consisting of building credits for the project.

Conagra

Corporate Headquarters

Chicago, IL

When Conagra Brands decided to relocate their corporate headquarters from Omaha to Chicago’s Merchandise Mart, they partnered with Perkins&Will and Xibitz to get the job done. 

The design approach was to divide the very large floor plan into four different neighborhoods, with a connecting north/south axis at the center called the Central Market. This multi-purpose hub features a variety of meeting spaces inspiring opportunities for interaction. The four neighborhoods also have unique gathering space called parks. These each have a unique identity based on places found on a family farm including The Land, The Mill, The Barn and The Orchard all made from printed and layered recycled barnwood.

Consumers Energy

Consumers Energy Headquarters

Connections Learning Lab

Grand Rapids, MI

Consumers Energy (CE) had lofty goals for its new Leadership Center: provide a single hub for leadership training sessions, employee orientation and more; differentiate it as a company; and position it as an employer of choice in Michigan. Within this new training hub, the utility needed a Learning Lab that could adapt and vary experiential learning opportunities, and use advanced graphics techniques to foster collaboration and networking. 

To achieve this goal, CE awarded the project to Xibitz – which assembled a team including Peter Hyde Design and A/V specialist Angle Park. The results included dimensional graphics and interactive displays, connected with a series of overhead colored tubes to help participants understand organizational dynamics and learn to convey concepts like “Making CE Great” and “Future Energy Sustainability.” 

Hillshire

Corporate Headquarters 

Chicago, IL

When Hillshire Brands relocated from its Downers Grove, Illinois home to the Chicago Loop, it was doing more than moving its headquarters. It was transforming its brand. With a new name and renewed energy, the former Sara Lee Corporation turned to designer Perkins&Will for the creation of a collaborative, professional, and inspiring environment.

Partnering with the designer, Xibitz provided innovative ways to carry out Perkins&Will’s intent for showcasing branding elements in the revitalized building. Deliverables included environmental graphics like a dynamic, three-dimensional, painted acrylic logo; an element featuring employee names printed on optically clear film and applied to glass; and photo-quality elevator lobby graphic panels – consisting of eight individual units totaling 27 feet in length – fabricated for easy updates. In addition, Xibitz furnished material and performance mock-ups, video footage making clear the procedure to update changeable panels, and a demonstration of the innovative lighting technology specified by the designer.

Willis Tower

Skydeck Chicago Visitor Experience

Chicago, IL

No one likes to wait in line. So when Hornall Anderson was looking for a partner to execute a new queuing experience that would celebrate a world-renowned tourist destination – Skydeck Chicago at Willis Tower (formerly the Sears Tower) – the Seattle-based design firm called on Xibitz.

Comprised of three major experiences that entertain and educate visitors as they wait to ascend to the famed 103rd floor, the Skydeck queue was part of a massive renovation of the iconic landmark, which sought to marry the tower’s legacy with its vision for the future, connecting visitors to Chicago’s rich history, culture and people.

Hornall Anderson provided a beautiful and well-executed design; Xibitz provided Hornall Anderson with a turnkey partnership experience. The result transformed what had been a dark, lifeless waiting area into a richly immersive and interactive environment, with touch screen activities and exhibits, and a symphony of technology, art and strategic planning that position the tower as an integral part of the city’s identity.

Baylor Scott & White Health

Healthcare Exhibition Fabrication by Xibitz.

Sports Therapy and Research Center

The Star in Frisco, TX

The Sports Therapy and Research Center is a state-of-the-art, collaborative facility providing athletes with unparalleled health services that allow them to reach their peak performance. The Star is a first-of-its-kind, bustling sports and entertainment district that is home to the Dallas Cowboys World Headquarters and practice field. The district offers more than 35 restaurants, shops, and other specialty services including the Tostitos Championship Plaza and the Omni Hotel. 

Perkins & Will collaborated with Xibitz to produce several iconic design elements including a 3-story vinyl “Running Man” graphic applied to architectural zinc panels. This graphic is seen as you enter the center and is an indicator of the important work happening for the athletes inside. Throughout several floors of the building, Xibitz installed custom wall panels produced from miter folded and painted aluminum. The formed, dimensional boxes display dynamic backlit photographs of athletes that are directly printed onto the aluminum. Many of the graphic panels integrated custom, touchscreen monitors, that communicate key facts and information for visitors and staff. 

Sleek podiums display various artifacts as well as a bronze bust created by a local artist and sculptural “hands” of well-known, former Dallas Cowboys. A beautiful, sculptural art piece can be found hanging in the atrium. Rows of quadrilateral shapes are hung at different heights and angles to create an effect of randomness, yet once the viewer steps beneath the sculpture, the shapes come together to form the Baylor Scott & White logo. Xibitz secured each shape on aircraft cable from a structure above the ceiling to ensure engineer requirements were satisfied. The end result is nothing short of spectacular. 

Return to more healthcare exhibitions here.

DOW Jones

Headquarters

New York, NY

Dow Jones has an enviable brand that’s taken over 125 years to build. So when News Corp. bought the company and sought to locate several media departments in one place, it hired STUDIOS to create a new home for its New York area-based print, online, and wire services divisions.

Partnering with Design360, Xibitz supported Benchmark Construction and STUDIOS with way-finding signage and environmental branding to highlight the achievements of the media conglomerate and complement the architecture and rich history of the printing industry – all in a matter of six months.

Examples of unique materials that Xibitz and Design360 utilized include raw, etched zinc to mimic the old printing presses. Custom exhibits displaying Pulitzer Prizes and other awards employees have won over the years are integrated into wall niches and composed of blued steel, richlite and subtle lighting. And antique photographs of employees working in the newsroom many years ago are printed directly on large pieces of glass.

Empire State Building

Sustainability Exhibit

New York, NY

Ever since its completion in 1931, the Empire State Building has been one of New York’s most beloved, and one of America’s favorite icons. When its owners invested in an unprecedented retrofit to dramatically decrease the building’s energy usage, the project was worthy of news – and of a new way to educate its visitors about the positive global impact of both energy-efficient and sustainable living practices.

To bring the landmark’s energy retrofit program to life, Seattle-based design firm Hornall Anderson created an engaging experience that translates the technicalities into an easy-to-understand, compelling experience in the Observatories’ Visitors’ Center. Hornall Anderson enlisted Xibitz as its partner to combine physical components with impressive technology, and seamlessly integrate digital and sculptural elements to produce interactive exhibits.

A one-of-a-kind, narrative-driven experience blends digital media and museum-quality exhibits to communicate this monumental achievement, while inviting visitors to replicate the energy-saving measures to reduce their own carbon footprint. Through an artful combination of analog and digital storytelling, highly technical content is presented in a way that is instantly digestible for a large international audience. Granite, custom-matched to the Empire State Building’s existing interior, glass, vinyl applied graphics, video, color, and dynamic lighting all help deliver the project’s objectives. In addition, a downloadable mobile application program gives visitors the option to retrieve more information following their visit.

IBM

Executive Briefing Center

Westford, MA

When information technology pioneer IBM renovated existing facilities to create a state-of-the-art software campus, plans included an Executive Briefing Center where thousands of global clients could meet with industry experts.

Not surprisingly, IBM and developer Skanska USA Building Inc. sought to create an atmosphere that would bring company branding to the forefront. They turned to HOK-Houston for innovative design. But design creativity came with a challenge: It called for single-piece murals – one lighted and 28 feet long, and many on curved walls.

HOK tapped proven partner Xibitz for its unique ability to bring the design intent to fruition through prototyping, custom fabrication, and installation of oversized graphic lightboxes and murals. Innovative solutions include a magnetic clamping system for attaching the full-length, brushed stainless steel trim to each mural to give the graphic a seamless finish and allow for easy updates. Vinyl symbols and three-dimensional identities also adorn the space.

Astellas

Discovery Walls

Northbrook, IL

There’s significant equity in a successful brand. So wherever it is expressed – to customers, employees, shareholders and other constituents – it has to be right. When Astellas Pharma US, Inc., opened its $150 million headquarters for the Americas in the Chicago suburb of Northbrook, company leaders were proud to unveil a unique property that captures Astellas’ vision of “Changing Tomorrow.”

Designed and delivered by a team of top-tier architects, engineers and contractors, the facility meets Astellas’ operational requirements and reflects the company’s brand. In a matter of just months, Xibitz and Kahler Slater collaborated with the client to identify and execute the optimal way to communicate Astellas’ identity, offerings and differentiators.

The solution: A large triptych wallscape, with a center wall describing Astellas’ purpose: to change the lives of people throughout the world. Outer walls describe what Astellas does. A gridded-multi-frame layout showcases individual messages. Each image is printed on the translucent scrim, allowing backlighting to softly illuminate the corridor and enabling updates of image panels when needed.