Waste Management

Houston Headquarters

Houston, TX

It was a pleasure working alongside Perkins&Will to create a new headquarters for Waste Management in Houston, Texas, a facility designed with a blend of originality and ingenuity in mind. This award-winning project involved the fabrication and installation of brand elements across a total of 8 floors. Wood veneer screens were used in the elevator lobbies, along with glass-on graphics that followed the angle of the WM logo. Banquette café seating was designed with graphic wood veneer triangles. The refreshment areas were designed with a recycling emphasis in mind. Here you can find recycled aluminum and rubber tile walls, repurposed, brand-colored bottles, in addition to recycled plastic drink containers. 

A prominent feature of the space is a 16 by 128-foot living green wall that spans the stairwell walls on all eight floors. An aluminum screen, powder-coated with a Waste Management brand aesthetic, encloses the vegetation.

The reception floor contains wood veneer panels set at brand-specific angles, to create a tunnel that helps tell the Waste Management story through an immersive experience. Xibitz was instrumental in creating the Peter Built cab and a screen enclosing an autonomous simulation of a landfill loader. In celebration of the Phoenix Open, the WM logo was showcased out of golf balls. Adjacently, you can find a rug in the shape of a golf green, with pedestals and inset screens to further portray the story of WM’s relationship with the Phoenix Open. 

Designer: Perkins&Will / Photography: Peter Molick

waste management Houston headquarters xibitz design fabrication display
waste management exhibition fabrication xibitz
waste management Houston headquarters xibitz design fabrication display
waste management Houston headquarters xibitz design fabrication display
Xibitz alongside Perkins & Will Waste Management

Return to our Corporate Portfolio